Apps klæder dit barn på til trafikken

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Som forælder kan det være nervepirrende at sende sit barn alene ud i trafikken for første gang. Når man færdes i trafikken, er det vigtigt at være opmærksom og huske at overholde færdselsreglerne. I dag vokser børn op side om side med teknologi, og de mange muligheder teknologien åbner op for, kan hjælpe med at gøre børnene klar til at færdes alene i trafikken, når de skal cykle eller gå frem og tilbage fra skole.

Apps til både børn og forældre

Børn bruger meget tid på forskellige apps, og derfor er det ideelt at kombinere information om trafiksikkerhed med et af de medieapparater, børnene oftest anvender. Mange forældre er ofte nervøse når de skal sende deres børn ud i trafikken alene for første gang, og i den forbindelse er der blevet udviklet apps som både kan være til gavn for børn og forældre. Der findes blandt andet apps til forældre, som kan hjælpe dem med at finde den sikreste vej til skole for deres børn. Dette kan sikre, at flere forældre kan sende deres børn i skole med ro i sindet. Ud over apps til forældrene, er der også udviklet adskillige apps, som lærer børnene om hvordan de skal færdes i trafikken. Her kan børnene blandt andet lære hvordan cykelhjelmen skal sidde, samt hvordan de skal gå over et lyskryds. Som forælder kan du med fordel hente en af disse apps, så dine børn kan få styr på færdselsreglerne.

Start allerede når børnene er små

En måde at sikre at dine børn kan færdes sikkert i trafikken, er ved at begynde træningen allerede når børnene er helt små. Allerede når børnene er omkring 2 år, kan du begynde at træne dem i at færdes i trafikken, for eksempel ved hjælp af en løbecykel. På en løbecykel kan man som forælder gå ved siden af og lære børnene, hvordan man skal færdes i forskellige situationer i trafikken. Her kan man blandt andet lære børnene om, at man skal huske at stoppe ved hajtænderne, og huske at række hånden ud når man drejer.

Gode råd til forældre

En af de vigtigste ting at lære børnene er, at de altid skal huske at se sig for, når de færdes i trafikken. Derudover kan I med fordel træne vejen til og fra skole, så dit barn let kan finde vej og ved, hvordan man skal færdes på ruten. Husk at give dit barn cykelhjelm på, så de er sikret hvis der skulle ske noget, og husk at give dit barn reflekser på, når det er mørkt udenfor.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here