Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Ransomware-angreb har været globalt stigende i de seneste år og har skabt overskrifter med svimlende høje summer, som tech-virksomheder har været nødsaget til at betale hackerne bag de sofistikerede cyberangreb.

 

Fremkomsten af avancerede ransomware-angreb har ændret nutidens trusselsbillede, og det er vigtigere end nogensinde før at træne sine medarbejdere med professionel og dynamisk awareness-træning i at genkende og afværge cyberangreb.

Hvad er ransomware?

 

Ransomware er en type malware, dvs. skadelig software, der låser dine data eller din enhed, og derefter kræver, at du betaler en løsesum for at få dem tilbage. Men på trods af de seneste års stigning i ransomware-angreb, så er ransomware ikke en ny form for malware.

 

Et af de tidligste tilfælde af ransomware var et angreb med trojanske heste til en AIDS-konference i 1989. Den trojanske hest var placeret på en diskette, som blev givet ud til deltagerne ved konferencen. Den trojanske hest krypterede forskellige filer fra harddisken, efter at disketten blev indsat i en computer og instruerede derefter ofrene om at sende $189 til en postboks i Panama. Heldigvis var krypteringen let at dekryptere.

 

Siden da er ransomware blevet langt mere sofistikeret og sværere at bekæmpe.

 

Ransomware og tech-industrien

 

Mens cyberangreb generelt har været stigende, bliver visse sektorer hyppigere ramt end andre. Især regering, teknologi, sundhedsvæsen og akademiske institutioner har været modtagere af hovedparten af ​​angrebene. Undersøgelser viser, at de fire sektorer står for 57 % af alle ransomware-angreb.

 

I løbet af de seneste år er teknologisektoren i stigende grad blevet et stort mål. Fra 2017 til 2019 var kun 7 % af de rapporterede ransomware-angreb rettet mod tech-virksomheder. I løbet af de seneste to år er andelen steget til over 20%.

 

Hvorfor er ransomware-angreb blevet så udbredt?

Den bemærkelsesværdige stigning i ransomware-angreb i de seneste år kan i høj grad tilskrives én faktor: introduktionen af ​​RaaS eller ransomware-as-a-service. Under dette system skaber en hacker noget ransomware og sælger det derefter til andre cyberkriminelle, så de kan bruge det til deres cyberangreb.

 

RaaS-modellen har to primære fordele for hackere: nemlig at udvikleren af ransomwaren ikke længere selv skal udføre angreb, da de tjener penge på deres “kunders” angreb, og at “kunderne” ikke behøver at have særlig meget teknisk ekspertise, da ransomwaren er færdigudviklet og klar til brug.

 

Awareness-træning mod ransomware-angreb

 

Som tech-virksomhed er det afgørende at træne sine medarbejdere i at identificere, rapportere og afværge cyberangreb. Virksomheder bliver ramt af ransomware gennem phishing og ved at uddanne sine ansatte til at identificere phishing-mails, kan de beskytte din virksomhed mod et potentielt ødelæggende ransomware-angreb.

 

Der findes en del udbydere af awareness-træning, men det er vigtigt at finde en udbyder, der både kan levere phishing-simulationer og awareness-træning, da kombinationen af disse giver den optimale træning og beskyttelse.

DEL
Tidligere artikelFå et klimaanlæg til dit kontor
Næste artikel

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here