Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Vi hører meget om hvordan de danske IT virksomheder i mange tilfælde har vind i sejlene og opfindelser som Vivino, Endomondo og meget andet bliver solgt for svimlende millionbeløb, når udenlandske investorer kaster deres kærlighed på danske IT virksomheder. Tiltroen er ikke helt den samme når det kommer til eksempelvis de store danske pensionsselskaber.

For mens der er mange private, der synes det er spændende at investere i tech virksomheder, der typisk er nogen af dem der har størst potentiale og mulighed for at blive rigtig mange penge værd, så forholder det sig altså væsentligt anderledes for de helt store investeringsforeninger, her er tiltroen og begejstringen nemlig noget lavere til tech virksomhederne. Tech virksomhederne tilhører nemlig også den type virksomheder, som der er størst risiko forbundet med, og pensionsselskaber og lignende der er ansvarlige for rigtig mange milliarder og folks formuer er derfor ofte forbeholdne overfor at investere i ting der forbundet med stor risiko.

Især start-ups er afhængige af investeringer

Der er af samme grund mange danske tech virksomheder, der rykker til udlandet for at finde finansiering, da lysten til at investere i dem her i landet ikke er svimlende, og derfor kan vi som samfund risikere, at virksomhederne flygter ud af landet, hvilket betyder at vi potentielt kan miste millioner og milliarder i indtægter, fordi start up virksomheder har svært ved at få det til at hænge sammen hvis de ikke får den nødvendige kapitalindsprøjtning, der er essentiel for deres overlevelse og mulighed for at investere for at vækste.

Samtidig er det heller ikke svært at forstå, at virksomheder som pensionsselskaberne der er ansvarlige for tusinder og atter tusinder af danskeres pensioner. De har en position hvor de skal sørge for så sikre investeringer til deres medlemmer som overhovedet muligt.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here