Kvalitets Højtalerkabler

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det ideelle højttalerkabel har nul meter ledning, er uden modstand, har ingen kapacitans, ingen induktans, og ingen ændring i lyd fra forstærkeren til højttaler.

Det ideelle højttalerkabel eksisterer ikke!

Når det så er sagt så er der masser af steder, hvor du kan købe lydkable i høj kvalitet.

Valg af højttalerkabel afhænger på udgangsstikkene på din effektforstærker og input stik på dit højttalerkabinet, som er forudbestemt af deres producenter.

Nogle hævder kvaliteten af ​​højttalerkabler er lige så vigtig som kvaliteten af ​​de Hi-Fi-komponenter, de forbinder. Andre entusiaster gemmer deres kontantkøbsbudgetkabler og hævder, at de ikke gør nogen forskel for lydkvaliteten overhovedet.

Hvad er højttalerkabel?

Højttalerkabel er den ledning, der anvendes til de elektriske forbindelser mellem højttalere og forstærkerkilder. Kabler har tre centrale elektriske egenskaber: modstand, kapacitans og induktans. Modstand er langt den vigtigste del  at se på. Lavmodstandstråd tillader mere af kildens strøm gennem højttalerspolen, hvilket betyder mere strøm og mere lyd. Enkel nok.

Hvordan påvirker modstanden præstationen?

Modstanden begynder generelt at påvirke ydeevnen af ​​en højttaler, når modstanden er større end 5% af højttalerens impedans. Modstanden påvirkes af to hovedaspekter: Ledningslængde og tværsnitsareal af ledningen. Jo kortere tråden er, desto mindre modstand vil den have. Tricket her er at minimere ledningslængder, hvor det er muligt, men sørg for, at højttalerne er placeret adskilt. Det er også vigtigt, at ledningslængderne til begge højttalere er den samme for at sikre, at de begge har samme impedansværdier.

Trådens tværsnitsareal henviser til trådens tykkelse eller mål. Jo tykkere en tråd eller jo mindre mål, desto mindre modstand. Det er derfor en kombination mellem højttalerimpedans, længde og mål, der påvirker modstanden. Dit ansvar er at købe det absolutte korteste højttalerkabler du kan nøjes med og med de absolut største ledere du har råd til.

NB!

Stikkene i begge ender snak naturligvis også være i en ordentlig kvalitet og ligegyldigt hvilke type stik du har brug for i begge ender, så laver kabelfabrikanterne kabler med alle de kombinationer du skal bruge (mere om stik i et andet indlæg senere).

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here