Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det er efterhånden en underdrivelse af de helt store at sige, at e-sport er kommet for at blive. For ganske få år siden var det i den grad en niche, som mest blev dyrket i kældre og en lille smule ved mindre stævner. Idag er e-sport vokset sig til at være en kæmpe industri, hvor spillerne ikke bare betragtes som nogle nørder, som er superstjerner med flere hundrede tusinde fans verden over.

At sige de er på højde med fodboldstjerner er naturligvis ikke aktuelt endnu, men det er en industri i rivende udvikling, hvor det virkelig går stærkt. Det danske hold Astralis, der er et af verdens bedste har eksempelvis netop fået et sponsorat på et to-cifret millionbeløb over de næste 3 år, hvilket naturligvis var fuldstændig utænkeligt for blot få år tilbage.

Populariteten spreder ringe i vandet

Det er ikke kun spillerne, der tjener mindre formuer på det, der mærker den stigende popularitet. Der bliver afholdt store events, der nærmest bedst kan beskrives som små festivaler, og pludselig er industrien dermed også blevet populær for bryggerier og lignende, der kan tjene penge på salg af alkohol. De tidligere nørder er altså ikke længere kun interessante for læskedriksproducenter der sælger cola, men er også interessant for de store mærker som Carlsberg, Heineken og lignende.

Derudover er der naturligvis også mange computerproducenter, der er begyndt i langt højere grad at lave gamer PC’er og markedsfører dem så det. Gamer stole som disse bliver også mere og mere almindelige i de danske hjem.

Endelig er der også begyndt at komme flere uddannelser, der har e-sport som en drivkraft, både inden for udførelsen (altså at spille), men også omkring den industri der omgiver hele e-sport. Det er med andre ord blevet et kæmpe fænomen, der uden tvivl er kommet for at blive og kun vil vokse sig større og større de næste mange år.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here