Barn stabler klodser

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Børn og unge bruger mere og mere tid foran en skærm. Men i en jungle af apps, PlayStation-spil og YouTube-videoer må vi ikke glemme værdien af godt gammeldags legetøj. Det er nemlig vigtigt, at børn leger på traditionel vis, hvis de skal udvikle sig optimalt. Her kan du blive klogere på, hvorfor dit barn også bør lege med helt almindeligt legetøj.

Leg understøtter børns udvikling

Leg har afgørende betydning for børns udvikling og trivsel, da et barn lærer sin omverden at kende gennem leg. Barnet får sanseindtryk fra kroppen og tyngdekraftern, og disse er nødvendige for den følelsesmæssige og motoriske udvikling. Undersøgelser viser desuden, at et barns finmotorik bliver trænet, når han eller hun leger med småt legetøj, som for eksempel Lego. Med andre ord giver leg med legetøj et udbytte, som konsolspil og Minecraft-videoer ikke kan efterleve.

Vælg det rigtige legetøj

Det er dog ikke alt legetøj, der er lige godt. Først og fremmest bør du vælge legetøj, der er fri for skadelige kemiske stoffer som ftalater og nitrosaminer. En god tommelfingerregel er at gå efter legetøj, som er CE-mærket og dermed overholder lovgivningen. Derudover bør du altid dufte til legetøjet. Hvis det lugter kemisk eller parfumeret, er det typisk en indikator på, at det har været i kontakt med skrap kemi. Heldigvis findes der mange hjemmesider som denne, der gør kun sælger legetøj, som ikke indeholder skadelige stoffer.

Det handler om balance

Pointen med denne artikel er ikke fuldstændigt at boykotte digitale lærings- og underholdningsplatforme. De kan lige som almindeligt legetøj bidrage til børns udvikling og åbner op for nye muligheder. Det handler i virkeligheden om at finde en passende balance, så dit barn kan nyde godt af begge dele. Derfor kan det – især som børnene bliver ældre – være en fordel at opstille nogle husregler, der vedligeholder denne balance.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here