Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det har altid været et stort arbejde at holde øje med flere marker med afgrøder – det kræver meget tid, og det koster også mange penge, da man skal gøde hele marker frem for lige dér, hvor der måske er et ekstra stort behov. Det er det dog ikke længere, hvis man bare benytter sig af den nyeste teknologi. Planteinspektion går ud på at bruge den nyeste teknologi til at få et overblik over afgrøderne på markerne. Det er hurtigt og nemt, og det giver en fantastisk overblik over, hvordan afgrøderne har det og hvor man skal sætte ind for at undgå at afgrøderne afgår ved døden. Plankeinspektion er således et uundværligt værktøj for landbrugssektoren.

Plankeinspektion består blandt andet af markanalyser. Markanalyser kan oversættes til et kort over afgrøderne og dennes sundhedstilstand. Dataene til denne analyse bliver indsamlet ved hjælp af en drone, som aflæser markens fotosyntese ved hjælp af specielle kameraer. Disse data bliver analyseret, så man efterfølgende har mulighed for at dykke dybere ned i dataen og foretage yderligere analyser, som f.eks. tælling af planter, identifikation af ukrudt i marken, udregne højden af marken samt finde ud af, hvorvidt man skal være opmærksom på plantestress. Markanalyser gør det muligt at oprette tildelingskort, der kan vise, hvordan marken har det. Resultaterne af markanalyser og tildelingskort gør det således muligt at finde ud af, hvordan afgrøderne klarer sig. Det kan blandt andet synliggøre, hvilke planter/områder, der har behov for gødning – og det kan også bidrage til at man kan estimere det forventede afkast ved høst af afgrøderne. Det er uvurderlig viden, der kan hjælpe med at spare penge på gødning og tid på overvågning af afgrøderne.

En markanalyse med tilhørende tildelingskort tager ikke lang tid. Den er dog selvfølgelig afhængig af, hvor mange hektar, der skal analyseres. En droneoverflyvning tager normalt omkring et minut per hektar, og et tildelingskort vil kunne leveres inden for 15-45 minutter, efter droneoverflyvningen er slut. Det vil således tage omkring 1-2 timer fra dronen letter til at et tildelingskort er klar til brug i sprøjtemaskinen. Vil du vide mere planteinspektion? Læs mere om inspektion af afgrøder her.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here