En præsentation på et fjernsyn

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

De fleste af os har lavet en præsentation før. De fleste prøver det for første gang i folkeskolen, og jo længere vi kommer i uddannelsessystemet, jo flere præsentationer laver vi. Så når vi kommer på arbejdsmarkedet, så afhænger mængden af præsentationer ofte af hvilket job, vi får. Vigtigheden af vores første præsentation i femte klasse er måske ikke så stor, men det er allerede her, at vi begynder at lære de teknikker der skal til, for at vi kan blive dygtige talere. Når vi kommer på arbejdsmarkedet og skal holde flere vigtige præsentationer, så er udførelsen langt vigtigere. Det er nemlig meget vigtigt, at man formår at fange lytteren. Her kan brugen af visse teknologier være til stor hjælp.

Kombiner dit whiteboard med din projektor

Når de fleste i dag skal lave en præsentation, benytter de sig af en projektor som viser billedet på et lærred. Dette er en ganske holdbar løsning, men det kan gøres mere levende. Hvis man i stedet bruger sin whiteboardtavle som baggrund for billedet, kan man tegne og viske ud, så tosset man vil. Dette skaber en helt anden dimension som fanger lytterne og tvinger dem til at følge med mere aktivt.

Fokuser på billeder og animationer

Der er ikke noget som dræber en præsentation bedre end bullet points. Mange har haft tørre og kedelige undervisere som måske bare læst op fra sin power point – præsentation uden at gøre noget mere ud af det. I stedet for tekst bør man fokusere på billeder og underholdende animationer som inviterer lytterne til at følge med.

Husk din mikrofon

Selvom lokalet man taler i ikke er så stort, så kan det ofte være svært for de bagerste at høre, hvad der bliver sagt. Dette er især tilfældet hvis taleren måske er genert eller usikker på sin præsentation. Men hvis man taler igennem et lydanlæg, vil lytterne ikke lægge så meget mærke til det.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here