3d grafik af en bygning

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det er ikke altid let

Nye byggeprojekter er ikke altid lige lette at får investeringer til, da investorerne ikke altid helt ved hvordan byggeriet kommer til at se ud. Det er specielt, når der skal dannes et billede af helheden og så nogle gange de små detaljer. Hvis potentielle investorerne ikke kender til diverse byggematerialer eller forskellige former og trends inde for branchen, er det ikke let at forstille sig hvordan byggeriet kommer til at se ud, når det står færdigt. Dette kan forhindre dem i at skyde penge i projektet eller det kan blive meget svært, at overbevise dem om det.

Brug 3d grafik

Hvis man gerne vil give en visuel præsentation af byggeprojektet, kan det være en fordel at benytte sig af 3D grafik. Man kan med 3d visualisering af arkitektur, give investorer et indblik i, hvordan bygningen vil se ud, når den står færdig. Det kan så at sige, hjælpe med at sælge projektet og skaffe de investeringer, som der kræves. Det er lettere at forstille sig et byggeprojekt, når det er blevet visualiseret i 3d. På den måde kan man ikke være i tvivl om udseendet og udtrykket af en evt. bygning til en virksomhed eller institution.

Det er svært at forklare former uden papir og blyant

Mange moderne byggeriger benytter sig af abstrakte former og koncepter. Det er ikke let at skulle forklare hvordan, en indgang tilbygningen vil blive unik og have afrundeformer. Man bliver nød til at finde blyanten og papiret frem og begynde at tegne, da det næsten, er umuligt at beskrive en form. Man kan godt prøve, men selv om man kender til fagudtryk og har et bred ordforråd, så skal personen på den anden side, stadig kunne se det for sig. Hvis ikke det lykkedes, så kan projektet blive meget svært at sælge i forhold til, hvis man har fået lavet en 3d visualisering. Det kan også godt være meget rart at have noget selv at tage udgangspunkt i, hvis projektet ikke helt er færdigudviklet endnu.