Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Aldrig har serier og film haft så godt fat i både børn og voksne og aldrig har merchandise fra alle de populære børneserier solgt så godt. Det er oftest dyre sager. Så derfor kan det godt betale sig, at finde det billigste sted at købe det. For indhold og kvalitet af produktet er den samme, uanset om du køber det hos den billigste eller dyreste webshop eller butik.

Tag et kig på de store børnekanaler både hos DR, TV2 og hos de forskellige tv- og streamingudbydere på nettet. Alle steder kan du se tidens mest populære børneserier og serierne er i lige så høj kurs både hos seerne, tjenesterne som sender dem og så legetøjsindustrien.

Især de store underholdningsgiganter som f.eks. Disney og Warner Bros. er gode til at skabe masser af merchandise, som vi forældre så kan begave børnene med til fødselsdag, jul og andre lejligheder, hvor der er brug for en gave.

Ikke længere billigt Taiwan-kram

Til alle de populære serier og filmserier er merchandise en hel industri i sig selv. Ikke som tidligere bare i form af billigt Taiwan-kram. Nej, i dag kappes store varemærker inden for legetøj som f.eks. LEGO og Martel om at udvikle merchandise til alt lige fra STAR WARS over Spider-man og til tidens populære børne- og ungdomsserier på streaming og tv.

Det betyder, at meget af det rigtig populære merchandise er kommet op i en prisklasse, hvor vi ikke taler småpenge. Således kan du få LEGO STAR WARS byggesæt til flere tusinde kroner, lige som der er masser af andet merchandise, der sælges for 4-cifrede beløb i dag.

Gå efter den billigste pris – produktet er det samme

Derfor er der god logik i at gå efter at finde den sted, som sælger det merchandise billigst, som din søn eller datter ønsker sig. Typisk er der nemlig en fornuftig avance på den slags produkter. Så tit kan du finde endog store prisforskelle, hvis du ser dig for.

Det gode ved det er, at det oftest er nøjagtigt det samme produkt, de forskellige butikker og webshops sælger. Der er ikke forskel på om du køber produktet hos BR eller en webshop på nettet. Det er lige meget med i æsken. Så du kan trygt gå efter prisen alene.

Den billigste pris er ikke nødvendigvis den allerbilligste

Er du på jagt efter merchandise til den billigste pris, er det logisk at bruge internettets tjenester til at finde den webshop, der sælger det billigst. Den slags tjenester findes der rigtig mange af på nettet. Ikke bare tjenester, som sammenligner priser på hvad som helst, men også mere branchespecifikke tjenester, der f.eks. kun foretager prissammenligning på legetøj, som merchandise oftest er.

Her skal du være opmærksom på, at rigtig mange af de særlige nichesites, som giver et bud på, hvor du får det pågældende stykke legetøj billigst, tjener penge på henvisningen. Det betyder, at det ikke nødvendigvis er det allerbilligste sted, du får anvist – men den webshop som er billigst, blandt dem som den pågældende side kunne få en aftale om henvisningskommission med.

Samtidig er der flere af de store prissammenligningstjenester, der kører med såkaldte ”populære resultater”. Det er i praksis resultater, som er købt af de webshops, der gerne vil købe sig til en bedre placering i prissammenligningerne.

Derved placeres deres bud på prisen øverst i prissammenligningen, ganske som du kender det med sponserede søgeresultater fra Google. Altså er det ikke nødvendigvis den billigste pris, du finder øverst i listen, når du søger på det pågældende stykke merchandise. Den ligger måske først som nummer tre, fire eller fem på de produkter, der er mest populære i øjeblikket.

Vælg en prissammenligningstjeneste uden sponserede placeringer

Derfor er det ikke ligegyldigt, hvilken prissammenligningside du anvender, når du skal finde den billigste pris på et stykke merchandise til dit barn eller dig selv. Tjek derfor alle prissammenligninger ekstra grundigt og læg f.eks. mærke til, om de øverste priser i listerne er dyrere end dem, der ligger på lavere placeringer.

Tjek også om alle de store, kendte spillere er med i prissammenligningerne. Mangler der nogle af de udbydere, du forventer at finde, skyldes det nok, at der er nogen, som ikke har villet betale for at være med i prissammenligningerne.

Du kan også gå efter at prøve en forholdsvis ny prissammenligningstjeneste ved navn PriceShare. Her finder du altid den billigste pris på førstepladsen, men kan også sortere listen efter popularitet. Ikke fordi du så kun får vist de sponserede priser – for du kan ikke købe dig til bedre placeringer hos denne prissammenligningstjeneste – men fordi du får et overblik over, hvilke forhandlere som flest af tjenestens brugere har valgt at handle hos.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here