Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.
Det kan virke dyrt og uoverskueligt at skulle skifte sit gamle olie- eller gasfyr ud med et pillefyr, men der er en lang række fordele, og enkelte ting du skal være opmærksomme på, hvis du skifter fyret ud.
Fordele ved at skifte til pillefyr
En af de største fordele ved at skifte til et pillefyr er at du spare mange penge på varmeregningen.
Du spare op til 60% i forhold til gas- og oliefyr og op til 70% i forhold til elvarme. Det vil derfor ofte kun tage 2-4 år at spare pillefyret hjem igen, selvom det hurtigt koster 40.000-80.000 kr.
Et pillefyr er også godt for miljøet, da det nærmest ikke forurener. Det gør det ikke fordi at pillerne bliver brændt godt op, og selv de gasser pillerne udskiller, bliver også brændt.
Man kan også få smarte pillefyre, som kan tilsluttes internettet, hvor du så via en app, kan tjekke status, opjustere og nedjustere for varmen.
Ulemper ved at skifte til pillefyr
Hvis du vælger et ikke autoriseret pillefyr kan du forvente at skulle rengøre og tømme fyret en gang om ugen. Et pillefyr kan også støve lidt når det tømmes, og lugte lidt af bål når de lige er blevet fyldt op. Et pillefyr kan også tage utroligt lang tid at få stillet op og kablet. Medmindre man investerer i de nye Ready to burn pillefyr. Her sparer man typisk en 3-5 timer på at få installeret fyret.
Hvis man ikke har et smart pillefyr, kan det være dyrt at fyre om sommeren, da man ikke har behov for at bruge så meget varme, andet end til at kunne få varmt vandt i hanen og bruseren.
En anden ulempe kan være at træpiller, kan variere meget i pris. Så det er vigtigt at finde nogle træpiller i ordentligt kvalitet.