Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Teknologien udvikler sig hele tiden, og det gør den inden for alle tænkelige felter både privat og hos virksomheder – Desuden binder teknologien også de to ting sammen med hinanden. Dette kan bl.a. ses i psykologfaget, hvor teknologien nu har gjort det nemmere for klient og psykolog at tale sammen, uden at være i samme rum. En del psykologer er nemlig gået over til også at tilbyde onlineterapi, hvor samtalen foregår via en videoforbindelse, enten via computer, tablet eller smartphone.

Det er naturligvis ikke en ny tildens at man kan tale sammen via videoforbindelser, men disse alternativer har desværre ikke været sikre nok til at blive brugt af psykologer, da der ved psykolog samtaler, bliver talt om strengt fortrolige samtaler med personfølsomme oplysninger. Faren for at forbindelserne kunne være overvåget var derfor rigtig stor.

Den teknologi som har været nødvendig, er altså nu blevet en realitet, og psykologerne kan nu gennemføre rigtig mange samtaler sammen med deres klienter – uden at de sidder i samme rum. Én af alternativer der kan anvendes i dag, hedder Wire, hvilken er en af de mest sikre samtaleplatforme som findes i dag, og som bruges af en række psykologer, som tilbyder online terapi.

Der kan være mange årsager til hvorfor man vælger, at man gerne vil have sine samtaler gennem en videoforbindelse. Det kan være du har valgt en psykolog som ligger for langt væk, men som du synes giver den terapi som hjælper på dig – og dermed giver bedst mening for dig og din udvikling i forløbet. Mange personer har også en travl hverdag med skæve arbejdstider, eller mange udlandsophold som en del af arbejdet. For mange kan det også være angstvækkende at skulle træde ud ad sin dør, og komme hen til psykologen til en samtale.

Online terapi er altså et teknologisk alternativ som henvender sig til rigtig mange personer, som før havde det svært med at komme til psykolog samtaler. Henvender online terapi sig også bedst til dine behov, så kan du læse mere om dine muligheder for online terapi lige her.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here