Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der var glæde over hele linjen, da man i EU besluttede, at tiden med høje priser for roaming eller brug af mobildata i udlandet skulle reduceres markant. Men nu, hvor de nye regler træder i kraft, bliver kirsebærerne sure, og priserne viser sig slet ikke at falde.

Det skulle være så godt, men det blev det bare ikke. Tidligere har man risikeret, at feriens største udgiftspost blev mobiltelefonen, men nu hvor EU’s nye regler for roaming træder i kraft, kunne man igen vide sig sikker inden ferien. Det viser sig dog nu blot, at teleselskaberne smider roaminggebyrerne på andre steder i abonnementet.

150 mio. kroner i omkostninger

Hos TDC fortæller man til Nordjyske, at det uden tvivl vil resultere i prisstigninger på de fleste pakker. Det ligger endnu ikke fast, hvilke pakker der kommer prisstigninger på, men Topchef i TDC Pernille Erenbjerg slår fast, at det vil påvirke både private og erhvervskunder. Samtidig gør hun det klart, at de nye regler koster hendes virksomhed, TDC, i omegnen af 150 mio. kr.

Mange familier og virksomheder vil uden tvivl nu se sig om efter nye mobilselskaber med bedre vilkår. Du kan finde et billigt mobilabonnement for dig, men fælles er det, at det rammer alle selskaber, og der vil formentlig kommer prisstigninger over hele linjen.

Firmaernes finte betyder mindre data

Helt specifikt siger de nye regler, at man ikke må betale ekstra for data i udlandet, og det betyder, at mobilselskaberne i stedet for ligger et loft over dit dataforbrug, hvilket betyder, at når du betaler for 10gb data i danmark, så “veksles” de formentlig til halvdelen i udlandet. På den måde kan teleselskaberne stadig tjene penge på dit dataforbrug i udlandet, og på den måde er den nye regel intet værd.

Det gode ved dette er dog, at der nu kommer et automatisk loft på dataforbrug, så man ikke længere risikere at komme hjem til en dataregning på flere tusinde kroner for en gang Facebook i vandkanten på Mallorca.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here