Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der er utrolig mange danskere, der bruger mere eller mindre hele deres arbejdsdag foran en skærm. Det er derfor ikke ualmindeligt, at de sidder og kigger på de ultraviolette stråler i omkring 8 timer hver eneste dag. Som om det ikke er nok, er der mange der fortsætter, når de har fri. Enten med at kigge ind i en anden computerskærm, eller ved at sidde og kigge på iPad eller smartphone. Der kan med andre ord gå rigtig mange time med skærmkiggeri hver eneste dag.

Det kan have nogle konsekvenser, som det langt fra er alle, der er opmærksomme på. Man får ikke dårlige øjne af at sidde og kigge på en skærm i sig selv, men der kan følge andre ting med. Bruger man mange timer på at sidde og koncentrere sig, kan det give spændinger i øjnene, og dette kan være skadende. Desuden kan det give hovedpine og lignende. Der findes dog noget der kan være med til at afhjælpe dette, og det er såkaldte skærmbriller som disse.

Hvad er skærmbriller?

Skærmbriller er ikke som almindelige briller, og har ikke styrke i sig. Til gengæld er de designet til at aflaste øjnene, så man ikke overbelaster dem, når man sidder og kigger meget på en skærm.

Skærmbrillerne bliver lavet ud fra ens specifikke forhold. Det er altså ikke et standard produkt der passer til alle. De tilpasses alt efter afstand til skærmen og mange andre faktorer, der spiller ind. For at få lavet de optimale skærmbriller skal man desuden have lavet en synsprøve, så man er sikker på, at de briller man får, er tilpasset præcis til ens syn.

Mange der begynder at bruge skærmbriller oplever, at de har mindre hovedpine, og færre spændinger i ryg og nakke. Hvordan man sidder og ser på sin skærm, spiller altså en større rolle, end mange lige går og tror.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here