Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det er ikke hver dag, at der bliver opdaget et nyt planetsystem, men ikke desto mindre er det hvad der er sket i løbet af ugen. Systemet er naturligvis opdaget for længere tid siden, men det var først forleden at NASA sammen med Google valgte at præsentere deres opdagelse, der betegnes som en af de vigtigste og mest banebrydende i meget lang tid.

Det kan nok godt komme som en overraskelse for mange, at Google er med inde over her. Som bekendt er den amerikanske tech gigant dog meget mere end søgemaskinen. NASA har mere eller mindre alt den teknologi i verden, man overhovedet kan drømme om, men det var alligevel kunstig intelligens leveret af Google, der var med til at finde systemet eller rettere planeten , der har fået navnet Kepler-90.

Systemet har NASA kendt til i stykke tid, men det der gør opdagelsen banebrydende er, at der i stedet for 7 planeter er 8, og det er netop denne ottende planet som Googles kunstige intelligens der fandt planeten.

Opdagelsen af det nye planetsystem der netop er blevet præsenteret, er sket med  data fra teleskopet Kepler (der altså har fået planeten opkaldt efter sig). Siden 2009 har det har fløjet rundt i rummet og sendt data hjem. Mængden at data har været så ekstrem stor, at mennesker alene ikke har kunne nå til bunds i det, og det er her Googles kunstige intelligens-teknologi er kommet på banen.

Det er et utrolig spændende samarbejde og siger lidt over, hvordan selv de største statslige organisationer kan nyde godt af samarbejde med de store techvirsomheder, der investerer gigantiske summer i innovation.

Her i Danmark kan vi også være stolte over på mange måder at være en del af det store rum eventyr, der findes eksempelvis flere virksomheder der leverer komponenter til big science, ligesom de fleste nok efterhånden ved hvem Andreas Mogensen er (den første dansker i rummet, hvis du skulle være i tvivl).

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here