Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det er ingen hemmelighed, at robotteknologien er mere fremme, end det nogensinde før har været tilfældet, og teknologien udvikler sig hele tiden. Der går ikke mange år, inden de første robotter begynder at varetage job, som kun vi mennesker har været i stand til førhen. Men er det så slemt, som man skulle tro?

Robotterne erstatter menneskehænder

Det har længe været kendt, at robotterne ville overtage de job, der ligger nederst i hierarkiet, når det kommer til, hvordan de vurderes i samfundet. Rengøring, chaufførjobs og så videre er allesammen job, der kommer til at skulle vige pladsen for robotterne. Det samme gør sig gældende med eksempelvis gulvafslibning, der kan laves billigere, hurtigere og mere effektivt, hvis det er robotter, der varetager jobbet.

Robotterne overtager også prestigejob

Dog er det ikke udelukkende de job, der kræver fysisk arbejde, der bliver erstattet af robotter og maskineteknologi. Job, der er baseret på viden, er ligeledes i overhængende fare for at blive erstattet. Det gælder eksempelvis advokater, læger og jurister.

Det lyder måske abstrakt, men alle disse job kan erstattes af en algoritme, fordi de er baseret på en form for matematisk formel. Og det er altså her robotterne er særligt skarpe. Det betyder også, at din læge eksempelvis kan erstattes af et apparat, du har i husstanden, som kan fortælle dig, hvis du er blevet syg eller på anden vis fejler noget.

Robotten vil fungere som vejleder

Således vil robotten altså fungere som en slags vejleder, der kan hjælpe dig med at rådgive. Et eksempel; lad os antage, at din bil er i stykker. Du ved ikke, hvad der er, der er galt. Det kan du få at vide af din robot, som så kan vejlede dig i, hvordan du ordner det selv. Det er smart, og på mange måder, kan det tænkes at der er mange ting, der kommer til at være på denne måde.

Hvordan tror du, at robotterne kommer til at erstatte menneskehænder? Og tror du, at der er nogle jobs, der ikke kan erstattes?

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here