Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

En af dine fremmeste opgaver som leder af din egen virksomhed er at få den til at vokse. I hvert fald hvis drømmen er, at du på et tidspunkt skal kunne lave af virksomheden og måske endda skabe arbejdspladser til andre.

Udliciter opgaver

For at vækste kræver det dog, at du har et skarpt fokus på hvad dit produkt er, og hvordan det kan hjælpe omverdenen. Alt det, der ikke handler om at forbedre dit produkt, men alligevel er vigtigt, såsom online markedsføring, bør ideelt set udliciteret, så du kan bruge din tid bedst muligt. Det bliver heldigvis lettere og lettere. Ikke mindst når det kommer til online markedsføring. Bor du i hovedstaden, vil du helt sikkert kunne finde SEO København, men det gode ved online markedsføring er jo netop, at det ikke er begrænset geografisk.

Analyser omverdenen

Når nu hele dit fokus kan blive lagt på at lave det optimale produkt, er det så meget desto vigtigere, at du lægger den rette virksomhedsstrategi. Det er nemlig noget af det sværeste ved at drive virksomhed, men ved en metodisk tilgang, kan det blive så meget nemmere. Du kan derfor med fordel bruge nogle af virksomhedsøkonomiens mange modeller. Det kunne for eksempel være den såkaldte PESTEL model.

 

Forkortelsen i PESTEL modellen står for politisk, økonomisk, social, teknologisk, miljømæssig og legal, hvorfor det også hurtigt står tydeligt, at PESTEL modellen bruges til at analysere virksomhedens omverden. En god brug af PESTEL modellen bærer dog også præg af din specifikke virksomhed. Derfor er der selvfølgelig forskel på brugen af PESTEL modellen hos en skobutik og hos en bank. Hos begge virksomheder kan PESTEL modellen dog være et godt udgangspunkt, der kan hjælpe dig som virksomhedsejer til at gennemtænke omverdenens indvirkning på din virksomhed, så du kan lægge den rette strategi og vækste.

 

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here