Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Når kroppen arbejder fysisk hårdt, det kan enten være igennem træning eller arbejde, bliver den træt og musklerne nedbrydes. Her er det vigtigt at kroppen får lov til at restituere, for at genopbygge musklerne og kunne forebygge eventuelle skader. Dog kan restitution godt være en lang proces, hvor musklerne kan være ømme og kroppen føles mere træt. Men der findes løsninger til at gøre restitution mere effektiv på en sund måde.

Recovery boots

Det første råd, du kan tage i brug for at restituere hurtigere, er recovery boots. Recovery boots giver en kompressionsmassage, som hjælper med at øge din blodcirkulation i ben og fødder. Dette kan bidrage til at muskelømheden efter hård fysisk aktivitet mindskes, samt reducere den hævelse der kan opstå. Når du trækker i dine recovery boots vil den massage de giver igennem et lufttryk, være med til at fjerne affaldsstoffer fra din krop og genopbygge dine muskler hurtigere.

Søvn

Det andet råd til at effektivisere din restitution, er søvn. Kroppen restituerer allerbedst når den sover, fordi den får ro til selv at genopbygge musklerne. Det er meget forskelligt fra person til person, hvor meget søvn man har behov for. Men en god tommelfingerregel er at man som teenager gerne skal sove 8-10 timer, og som voksen 7-9 timer hver nat. Hvis du følger denne regel, giver du dine krop de bedste forudsætninger for selv at skabe en effektiv restitution.

Kost og ernæring

Det sidste råd til en effektiv restitution, er at have godt styr på din kost og ernæring. Det er essentielt at have fokus på en sund og afbalanceret kost, som indeholder protein, kulhydrat og sunde fedtstoffer. Igen er det meget forskelligt fra krop til krop, alt efter vægt og træning, hvor meget man skal indtage. Men dette findes der forskellige apps og hjemmesider, som kan hjælpe dig med at regne ud.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here